Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Поканиха каменоделци за майсторска надпревара на Етъра

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Майсторска надпревара помежду каменоделци ще се проведе за пръв път на територията на етнографския музей на открито Етъра по време на превърналия се вече в традиция есенен панаир на занаятите. Това съобщи главният етнограф на уникалния културен институт Ваня Донева.

Състезанието , при което участниците ще представят по една предварително направена творба и ще изработят още една, за която ще научат в последния момент ще започне на 5 септември и ще продължи 4 денонощия.

Сред поканените за участие са трима ученици от единственото у нас училище по каменоделство в село Кунино, други техни 8 възрастни колеги ще защитават пред очите на публиката майсторските си свидетелства и ще се борят за голямата награда „Сребърна хлопка“.

Преди да бъде даден стартът на надпреварата ще бъде открита изложба с произведения на зографката от Троян Стела Василева, победителка в надпреварата за изписването на икони от миналата година. В нея участваха осем зографи от Русия, Украйна, Румъния, Албания и България.

В тазгодишното 16-то издание на панаира се очаква да пристигнат 16 майстори от осем страни в Европа, Азия и Африка, които ще представят своите работи и ще демонстрират пред гостите различни техники.

Панаирът е под патронажа на председателя на Народното събрание и се провежда със съдействието на министерството на културата и община Габрово в дните от 6 до 9 септември .

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Телефон за Поръчки